WTC Arnhem

Arnhem biedt de mogelijkheden van een grote stad als het gaat om winkelen, eten & drinken, bezienswaardigheden, cultuuruitingen en uitgaan. Maar Arnhem ligt met de uitlopers van de Veluwe en met de Rijn door de stad ook midden in de natuur. Dat maakt onze stad bijzonder. Want een combinatie van natuur, gezellig winkelen, terrasje pakken en uitgaan is in de compacte Binnenstad van Arnhem altijd op loopafstand. Het ene moment staat u in een winkelstraat vol gezellige drukte, enkele minuten later loopt u in één van die smalle straatjes met leuke speciaal winkeltjes, kijkt u naar de scheepvaart op de Rijn of loopt u naar het Modekwartier aan de rand van het centrum. Even de stilte opzoeken? Het uitgestrekte Sonsbeek Park is altijd dichtbij.

eten

Eten, drinken en uitgaan

In Arnhem is uitgaan onlosmakelijk verbonden met de voor de stad typerende levenslust. Of je nu naar het café gaat, naar de film, de schouwburg, naar een concert in het GelreDome of een optreden in LuxorLive, een Arnhems avondje uit begint meestal met een gezellig etentje. Ook op culinair gebied biedt de binnenstad een grote diversiteit. Van kleine gezellige eetcafés tot overigens net zo gezellige en sfeervolle restaurants. Lees meer »

Kerk Arnhem

Cultuur

Met Arnhem als ‘thuisbasis’ voor het wereldberoemde gezelschap Introdans en het internationaal vermaarde Gelders Orkest is Arnhem een cultuurstad bij uitstek. Maar natuurlijk zijn ook het landelijk bekende poppodium Luxor Live en theater Musis Sacrum iconen waar Binnenstad Arnhem zich maar al te graag mee identificeert. Lees meer »

villa

Groen en recreatie

Arnhem is één van de groenste steden van Europa, en in 2009 zelfs verkozen tot groenste stad van Europa. De uitlopers van de Veluwe dringen als het ware tot diep in de stad door. Zo vindt u op loopafstand van de binnenstad een van de mooiste parken van ons land. Dit Sonsbeek Park heeft in 2010 de prijs van ‘Mooiste Park van Europa’ gewonnen. Arnhem is zuinig op zijn unieke ‘groene’ karakter. Dit betekent ook, dat het centrum heel goed per fiets bereikbaar is. Door heel Arnhem loopt een netwerk van ruime en veelal afzonderlijke fietspaden. Lees meer »